Kur mod Coronavirus

Der er som sådan ingen decideret kur mod Coronavirus (COVID-19). Der har været flere påstande om midler der ville kunne kurere Coronavirussen som eks. Malariamiddel, men i følge af DR.dk’s artikel “Dansk læge irettesat efter påstand om kur mod corona: ‘Helt uacceptabelt’” er det altså helt udokumenteret og uden belæg at dette skulle kunne behandle COVID-19.

Kur mod Coronavirus

Forebyggelse af smitte fra Coronavirus

Selvom der ikke er udgivet en officielt erklæring på en kur mod Coronavirus/COVID 19, så kan du tage nogle forholdsregler personligt så du ikke bliver smittet eller hjælper Coronavirussen med at smitte videre.

Forholdsregler

Politiet i Danmark har udarbejdet en guide med 5 huskeregler du kan følge for at formindske chancen for smitte.

  1. Sørg for at vaske hænder og/eller bruge håndsprit så ofte som overhovedet muligt
  2. Hvis du hoster så gør da dette så langt væk fra andre som muligt. Hoster du så forsøg da også at gøre dette i et stykke lommetørklæde du kan smide direkte ud efterfølgende eller næstbedst ind i dit ærme – så partikler ikke flyver frit ud i luften.
  3. Undgå for meget fysisk kontakt. Det kan være hyggeligt at kysse og kramme, men Coronavirussen/COVID-19 smitter ved nærkontakt så mindsk dette til nødvendighed for, at være på den sikre side.
  4. Vær opmærksom på rengøring derhjemme og på arbejdet. Sørg for at der bliver sprittet af og at der ikke bliver brugt eks. bestik eller glas der ikke er vasket ordenligt.
  5. Vær opmærksom i større forsamlinger, hvor der kan være ekstra stor smittefare.

Generelt er de gængse råd at du holder en overordnet god hygiejne og, at du i større forsamlinger (hvis muligt) benytter dig af maske. En maske anbefales dog kun at benyttes i maks 20 min. ad gangen da den herefter kan være ineffektiv.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en .pdf med vejledningen til at undgå smitte. Den kan du downloade her.

Corona bliv tjekket af læge

Er du smittet?

Er du bange for at du er blevet smittet bør du straks søge lægehjælp! Du kan dog først med fordel læse nogle af de kendetegn der er for Coronavirussen, så du kan komme lidt nærmere på om potentielt er blevet smittet.