Kendetegn for Coronavirus

Ifølge Sundhedsstyrelsen er kendetegn for Coronavirus: Tør hoste, feber og/eller vejrtrækningsbesvær.

kendetegn for Coronavirus

Hvis du oplever symptomer på Coronavirus

Hvis du oplever disse kendetegn for Coronavirus eller bare nogle af disse symptomer bedes du ringe til din læge med det samme! Især hvis du har været ude og rejse kan der være en potentiel virus i din krop. Det er langt fra sikkert at denne virus er faretruende for dig, men af hensyn til smittefare bør du altid ringe til din læge først, og ikke direkte tage på besøg.

Undgå at smitte andre

Hvis du direkte tager hen til din læge og du er smittet med Coronavirussen vil du udsætte en masse andre mennesker for smittefare. Ring derfor til din læge hvis du har været ude og rejse, været i kontakt med rejsende eller lign. og oplever nogen af de ovenstående symptomer. Du kan læse mere om symptomer for Coronavirus på sundhed.dk.

Ekstra opmærksom på smittefare fra rejsende

Føler du dig ikke syg, men har været i kontakt med rejsende fra lande med gul eller rød sikkerhedsniveau bør du være ekstra opmærksom på din hygiejne. Din hygiejne både personligt, men også i de miljøer du befinder dig i. Du bør også følge vores liste over forholdsregler. Der er overordnet 5 forholdsregler du bør følge for at undgå smitte og smittefare for andre.

Symptomerne for Coronavirussen (COVID-19) er som en almindelig influence – så vær opmærksom på dette.