FAQ om guldpriser og salg af guld

Del indlæg

Vi er omgivet af guld i hverdagen uden at tænke over dens pris og dets værdi. Den dag i dag bliver guld brugt til mange forskellige ting, såsom smykker og mønter, og igennem tiden har det også været brugt til genstande og våben.

Grunden til gulds værdi hænger særligt sammen med dets egenskab: Guld kan smeltes, omformes og genanvendes, og så er det et metal som er stærkt holdbart og flot i farven. 

Det er et ædelmetal der i sin sjældenhed også er pålagt værdi, da det ikke masseproduceres på samme måde som andet metal, såsom stål. Derfor har guld høj værdi på verdensmarkedet, hvilket betyder at du kan sælge dit guld til en god pris.

Der er dog nogle ting at være opmærksom på, når du vil sælge guld. Derfor kan du læse denne FAQ om guldpriser og salg af guld, eller gå ind på Guldpriser og læs mere om at sælge dit guld til Nordisk Guld.  

Hvad er guldpriser?

Guldpriser fortæller dig, hvor meget guld er værd per gram, afhængigt af guldets karat (renhed). Guldpriser svinger hele tiden, afhængigt af det globale marked. Her afhænger prisen af supply og demand, altså hvor meget guld der er til rådighed op imod hvor meget guld er i fremdrift som salgsmateriale. 

Jo renere guld er, jo mere værdi har det (jo højere karat guld du har, jo mere kan du få for det). Nordisk Guld følger de globale priser på guld, men giver altid den bedste pris i Danmark, sammenlignet med andre guld forhandlere. 

Hvordan ved jeg hvad mit guld er værd?

På Nordisk Gulds hjemmeside kan du gå ind beregne en cirka pris på dit guld. Her er der en beregner, hvor du kan indtaste mængden af guld i gram, afhængigt af hvor mange karat dit guld er. Herefter får du en opdateret cirka pris på, hvad du kan sælge dit guld for. Dette giver dig en god idé om dine muligheder for pris og salg af dit guld.

Hvordan kan jeg sælge guld?

Hvis du vælger at sælge dit guld til Nordisk Guld, så kan du gøre én af de følgende to ting:

  1. Du kan vælge at sende dit guld som værdipost og når Nordisk Guld har modtaget dit guld og testet guldets karat, så vil pengene blive overført til dig.
  2. Du kan booke et personligt møde i København eller Århus, hvor Nordisk Guld vil give dig rådgivning i forhold til salg af guld og vurderer dit gulds værdi. Herefter får du pengene i hånden.

Hvad kan jeg sælge?

Hos Nordisk Guld er der ingen begrænsning for, hvad de vil købe fra dig, så længe det er lavet af guld. Du kan sælge alt lige fra guldsmykker og guld ure, til guld genstande og skrot guld. Der kan være guld i smykker, mønter, barer og andet du har liggende derhjemme, så hold dig ikke tilbage, men gå i gemmerne og kontakt Nordisk Guld. 

 

Læs også Sådan tjener du penge online! hos nydirektoer.dk.

Del indlæg

Skriv et svar