Fakta om Coronavirus

Der florerer mange informationer på nettet omkring coronavirussen. Vi forsøger at samle fakta om den her på denne side. Ønsker du i stedet for fakta om Coronavirus at se statistikker kan du se vores statistikker her.

Fakta om Coronavirus

Min nærmeste er smittet

Hvis én af dine nære er bekræftet smittet eller hvis du er sikker på at der er tale om smitte bør i være meget opmærksomme med at bevæge jer ud i større folkemængder.

Særligt udsatte

Selvom det ikke er 100% bevidst endnu hvem der er særligt udsatte er der nogle grupper som af hensyn til forsigtighedsprincippet er kategoriseret som særligt udsatte.

Kronisk syge og ældre

Hvis vores krop kæmper med andre sygdomme eller et generelt svagere immunforsvar, så kan kroppen have svært ved at bekæmpe ydereligere virus udefra. Folk med kronisk syge eller ældre med et generelt svagere immunforsvar vil derfor være ekstra udsatte for fare ved smitte af Coronavirussen.

Hvis du befinder dig i denne kategori og du ser nogle af kendetegnene for smitte bør du ringe til din læge med det samme. Læs mere om kendetegn ved Coronavirus.

Coronavirus hos gravide

Fakta om Coronavirus for gravide er i følge sst.dk (Sundhedsstyrelsen) at det ikke ud til at der er forhøjet smittefare for Coronavirus for gravide. Der er heller intet der tyder på at Coronavirus udskiller sig ved amning i modersmælk/brystmælken. Af forsigtighedsprincip betragtes gravide dog som værende i særlig risiko alligevel. Læs mer her.